Osteopathie Den Haag

Het menselijk lichaam is een eenheid, dat is het belangrijkste uitgangspunt van de osteopathie.

Het lichaam bestaat uit verschillende systemen die elkaar in evenwicht houden. Daarnaast is het lichaam in staat zelf storingen te verhelpen. Dat gebeurt ook, als het lichaam gezond is.

Een ongeluk, ziekte, een operatie, stress of slechte voedingsgewoonten kunnen dat evenwicht verstoren. Dan heeft het lichaam hulp nodig om het evenwicht te herstellen.

 

De osteopaat kan het lichaam helpen

Hij gaat op zoek naar de oorzaak van de klachten en onderzoekt daarbij het gehele lichaam. Met zachte handgrepen gaat hij aan het werk met de gewrichten, de spieren, de organen of het bindweefsel. Om (weer) los te maken wat los moet zitten en zo het lichaam zijn zelfherstellende vermogen terug te geven.

Vaak komt een osteopaat in beeld als een klacht hardnekkig blijkt. Als er bijvoorbeeld gezegd is: ‘met deze pijn moet u maar leren leven’. Dat kan over allerlei klachten gaan: rug- en nekklachten, whiplash, RSI, migraine, incontinentie, maag- en darmklachten.

Osteopathie is een veilige behandelmethode, die gebaseerd is op principes uit embryologie, fysiologie, anatomie en neurologie. De osteopaat behandelt ook kinderen, baby’s en zwangere vrouwen. In Nederland zijn de osteopaten verenigd in de NVO, de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (bron: NVO).

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u op werkdagen bellen met 070-3688957. De behandelingen vinden plaats op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag op de Mimosastraat 4, 2555 DR te Den Haag.

Afspraak maken

Vul het online formulier in of Bel voor een intake gesprek

070 368 89 57

Maak een afspraak >