Nieuws

17-06-2020

bron: longfonds Nederland

Wijziging in vergoeding fysiotherapie voor COPD

Het Longfonds heeft zich, samen met de koepel van de fysiotherapeuten en oefentherapeuten, sterk gemaakt voor de aanpassing van de vergoeding van fysiotherapie.
Mensen met COPD die in groep B vallen, die in de afgelopen 12 maanden 1 longaanval zonder ziekenhuisopname hebben gehad én een hoge ziektelast ervaren, worden per 1 januari 2021 ingedeeld in een nieuwe groep. Deze nieuwe en zwaardere groep wordt groep 

De vergoeding van het aantal behandelingen fysiotherapie voor deze nieuwe groep B1 verschilt van groep B. Dit wordt verhoogd van 27 naar maximaal 70 behandelingen in het eerste behandeljaar. In het tweede behandeljaar en eventuele volgende jaren wordt het aantal behandelingen verhoogd van 3 naar maximaal 52 behandelingen per jaar. Voorwaarde is wel dat je in de voorafgaande 12 maanden weer een longaanval zonder ziekenhuisopname hebt gehad en nog steeds een hoge ziektelast ervaart.

Hiermee wordt de vergoeding van fysiotherapie voor deze nieuwe groep B1 ‘gelijk getrokken’ met die van de groepen C en D, zwaarste groepen COPD patiënten.

 
 

13-03-2020

M&O Fysiotherapie en het coronavirus

In Nederland gelden vanaf donderdagmiddag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Minister-President Rutte en minister Bruins lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens de persbijeenkomst.

De nieuwe maatregelen vind u hier.

M&O Fysiotherapie hanteert de richtlijnen van de RIVM en volgen daarmee het  generieke hygiëneprotocol van het RIVM voor in de praktijk.  Wij staan zoals altijd voor u klaar om u van uw klachten af te helpen.

 

1 2 3 4 5 6 > 

Afspraak maken

Vul het online formulier in of Bel voor een intake gesprek

070 368 89 57

Maak een afspraak >

  • Eerste slide

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief