Nieuws

11-01-2019

Artrose

Vanaf 2019 bieden wij een specialistisch artrose beweegtraject aan.

 

Bewegen is belangrijk als u artrose heeft. Het meest voorkomende symptoom van artrose is pijn die optreedt wanneer u het gewricht langere tijd achter elkaar gebruikt. Naast de pijn kunt u last hebben van stijfheid, meestal verdwijnt deze stijfheid als u even in beweging komt.

 

Verantwoord bewegen versterkt de spieren en pezen rondom uw gewricht, daarom heeft M&O Fysiotherapie een artrose beweegprogramma opgestart, hiermee helpen wij u op een verantwoorde manier in beweging te komen en te blijven. M&O Fysiotherapie leert u welke vorm van beweging bij u past en hoe u de oefeningen op de juiste manieren uitvoert.

 

Heeft u interesse, of vragen, neem graag contact met ons op TEL:  070-368 89 57

08-01-2019

Vergoeding 2019 - COPD

Vanaf 1 januari 2019 wordt fysiotherapie bij COPD voor patiënten met Gold II en hoger vanaf de eerste behandeling vanuit de basisverzekering vergoed. Het aantal behandelingen waar de patiënt in de basisverzekering recht op heeft, wordt wel gemaximeerd.

 

Om voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking te komen, moet de patiënt voldoen aan een aantal criteria:

1. Er moet sprake zijn van een Gold classificatie II of hoger.

 

2. Aan de hand van andere criteria (soort symptomen en het risico op exacerbaties (longaanvallen) wordt bepaald op hoeveel behandelingen  de patiënt recht heeft.

 

U komt alleen in aanmerking als er sprake is van Gold classificatie II of hoger. Dit wordt bepaald aan de hand van de waarde van de FEV1 (één seconde waarde) na luchtwegverwijding tijdens een spirometrie.

 

Aantal behandelingen in het eerste jaar en vervolgbehandelingen in de jaren daarna:

1 2 3 4 5 6 > 

Afspraak maken

Vul het online formulier in of Bel voor een intake gesprek

070 368 89 57

Maak een afspraak >

  • Eerste slide

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief