Leefstijl beweegprogramma

Voor wie, voor u ?

U wilt graag bewegen, maar het komt er niet van ….

U heeft een chronische aandoening waardoor er wat beweeg beperkingen zijn…

U wilt graag gezond bezig zijn en heeft daar hulp bij nodig…

U vind het prettig in een kleine groep aan uw gezondheid te werken onderbegeleiding van 2 enthousiaste fysiotherapeuten.

 

Dan is het Leefstijl  beweegprogramma wellicht wat voor u.

Indien u beperkingen ondervind door een van onderstaande aandoeningen, komt u in aanmerking voor inschrijving voor een beweegprogramma.

 

  • Diabetes Mellitus
  • Obesitas / overgewicht
  • Hartklachten (CVRM)
  • Reuma
  • Depressie / Burn-Out / Angstklachten
  • Hoog Cholesterol / Hoge bloeddruk
  • Over / ondergewicht (ook bij kinderen)

Wat is het doel?

Een beweegprogramma heeft als doel u te leren om dagelijks voldoende te bewegen en vooral

te blijven bewegen. Doel is voldoen aan de NNGB (Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen).

Het is wetenschappelijk bewezen dat gezonder leven en voldoende bewegen een positief effect heeft op je algehele gezondheid als het gaat om spierkracht, longen, bloedvaten, bloeddruk, sterkte van je botten en gewrichten en je kwaliteit van leven. Des te meer reden om zo snel mogelijk in beweging te komen.
Het is ook bekend dat mensen met een chronische aandoening vaak te weinig bewegen of verkeerd bewegen. Onderdeel van het beweegprogramma is het geven van informatie over hoe om te gaan met de aandoening en wat de beste manieren zijn om fit te blijven. Verder is er aandacht voor plezier tijdens bewegen en krijgt u  informatie over gezond leven.

Wat houdt het in ?

Naast verantwoord bewegen in een groep staat persoonlijke aandacht en het leren zelfstandig omgaan met de klachten centraal in het programma. Gedurende 12 weken gaat de fysiotherapeut 2 keer per week  actieve oefentherapie verzorgen. Iedere deelnemer krijgt een persoonlijk oefenprogramma. Voordat de trainingen beginnen is er een intakegesprek waarbij we u vragen een aantal vragenlijsten in te vullen. Verder is er een onderzoek van de fysiotherapeut die samen met u de persoonlijke doelen formuleert. Na  6 weken vindt er een tussenevaluatie plaats en na 12 weken de eindevaluatie. Tijdens de eindevaluatie kijken we samen naar een passend vervolg beweegtraject.

Vergoeding / kosten

Als u verzekerd bent voor reguliere fysiotherapie komt u meestal in aanmerking voor vergoeding van het beweegprogramma. De vergoeding kan per zorgverzekeraar verschillen, bespreek dit met uw fysiotherapeut.

De fysiotherapeuten die het beweegprogramma verzorgen zijn Alice de Boer en Patty van Eembergen.

Laat dit uw goede voornemen voor de komende periode zijn en wij zien u graag in onze praktijk om samen aan uw gezondheid en welbehagen te werken !

 

Afspraak maken

Vul het online formulier in of Bel voor een intake gesprek

070 368 89 57

Maak een afspraak >