Geriatrie fysiotherapie

 

Als je ouder wordt en minder goed kunt bewegen, kan de geriatriefysiotherapeute Patricia Doesberg je helpen. De therapeute heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare groepen met een hoge biologische leeftijd die te maken hebben met lastige problemen. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die vanwege hun ziekte, bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson, na een CVA, MS of dementie al verschijnselen kunnen vertonen van ouderdom. De zeventigjarige die  bij het tennissen een elleboogblessure oploopt, zal daarentegen bij een algemeen of een sportfysiotherapeut terecht komen.

 

De patiënten doen vooral oefentherapie gericht op het verminderen van klachten bij hun dagelijkse bewegen en het voorkomen van achteruitgang. Hierij komt de geriatriefysiotheraeute ook regelmatig aan huis, omdat het behandelen/trainen van ouderen in hun eigen woonomgeving van groot belang is. Naast behandelen, adviseert en begeleidt de therapeute ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers.

 

Wanneer u door ziekte of aandoening wordt beperkt in uw bewegingen in het dagelijks leven in en om het huis, zoals het houden van uw evenwicht en/of het (trap)lopen, het gaan staan of aankleden, dan kan M&O fysiotherapie aan huis bieden.

Afspraak maken

Vul het online formulier in of Bel voor een intake gesprek

070 368 89 57

Maak een afspraak >