Echografie

Bij echografie wordt gebruik gemaakt van hoog frequente geluidsgolven, die voor het menselijk gehoor niet waarneembaar zijn. De geluidsgolven worden het lichaam ingezonden door een transducer (kleine scanner, taster) direct op de huid te plaatsen. De transducer is een apparaatje dat geluidsgolven kan zenden en ontvangen. Om het geluid goed te kunnen ontvangen en te kunnen uitzenden zit er gel tussen de transducer en de huid. Het uitgezonden geluid wordt door de organen in het lichaam teruggekaatst (echo) naar de transducer. Het teruggekaatste geluid wordt door een computer in een elektrisch signaal omgezet, waardoor op de monitor een beeld, bestaande uit grijstinten, ontstaat.

 

In de praktijk van M&O wordt gebruik gemaakt van deze echografie om bijvoorbeeld spierletsel beter te kunnen diagnosticeren. Uiteraard kan met echografie ook worden vastgesteld of u weer het sporten zou kunnen hervatten.

Als blessures behandeld moeten worden, kunnen de sporters daarvoor vanzelfsprekend terecht in de praktijk. Bij M&O zijn gespecialiseerde sportfysiotherapeuten werkzaam.

Langskomen op het dagelijkse sportblessure spreekuur? Bel dan even voor een afspraak via 070-368 89 57.

Afspraak maken

Vul het online formulier in of Bel voor een intake gesprek

070 368 89 57

Maak een afspraak >