Dry Needling

 

Dry Needling is een ”evidence based” therapievorm gericht op het snel de-activeren van pijnlijke triggerpoints in Myofaciale Pijn Syndromen (MPS). Het effect van Dry Needling is, dat het aanprikken van pijnlijke Myofaciale Triggerpoint (MTrP) een Local Twitch Respons (LTR) geeft, een lokale spierreactie of schok in de spier, direct gevolgd door een ontspanning in die spier.

Direct resultaat

Het opwekken van een LTR is het doel van de behandeling, waarmee de vicieuse cirkel van spanning en pijn als reflex wordt doorbroken. Daardoor is een pijnlijke beperking door de spierpijn direct opgeheven en kan de spier de normale functie weer aan, zowel in rek als in kracht.

Bij het actief aanprikken van een triggerpoint vindt de reactie direct en reflectoir plaats. Meestal geven mensen aan dat de typische uitstraling van pijn even wordt gevoeld en is de beweeguitslag direct verbeterd. Soms is er een korte periode van nawerking. Dit duurt hooguit 2 dagen en vervolgens is de spierfunctie beter dan voorheen.

Certificering

Fysiotherapeuten, die Dry Needling practiseren, dienen gecertificeerd te zijn.

P.K. van Oostveen, Irene Kaptein, Thom Stoop en Laura de Jong zijn gecertificeerd voor dryneedling bij armen/schouder, bekken/benen en wervelkolom.


Dry Needling valt volgens de huidige inzichten binnen het beroepsprofiel van de Fysiotherapeut.

 

website www.NVDN.nl

 

 

 

 

 

 

Afspraak maken

Vul het online formulier in of Bel voor een intake gesprek

070 368 89 57

Maak een afspraak >