Duizeligheid

In het algemeen wordt onder duizeligheid verstaan: "Het gevoel dat beleefd wordt als de relatie tot de ruimtelijke omgeving verstoord is." Wat u voelt kan per patiënt verschillen. Het kan gaan om draaierigheid of zweverigheid. Het gevoel alsof de wereld om u heen draait of het idee dat u zelf rond tolt. U weet soms niet meer waar u bent  en kunt het gevoel hebben om te vallen. Ook kunt u last hebben van angst, transpireren, misselijkheid en braken.

 

Er kunnen verschillende oorzaken en ziektebeelden ten grondslag liggen aan duizeligheid. De gespecialiseerde fysiotherapeut kan u helpen bij BPPD, Neuritis Vestibularis, Hyperventilatie syndroom en vestibulaire uitval. De behandeling kan bestaan uit een repositie manouvre en/of neurorevalidatie.

 

Wanneer u zich aanmeldt voor een intake zal er met u gezocht worden naar de oorzaak van uw duizeligheid. Hierna zal er een behandelplan met u worden opgesteld. Indien er sprake is van positie draaiduizeligheid zal de therapeut een aantal manouvres met u doen, deze moeten gelijk verlichting bieden. Wanneer er sprake is van duizeligheid (behalve bij positie draaiduizeligheid) kunnen wij met u het vestibulaire (evenwichtsorgaan) revalidatie-traject in gaan. Hierbij wordt een training gegeven, die de symptonen moeten doen afnemen door herhaalde bewegingen van het hoofd, de ogen en de romp.

Balanstraining is hier ook een onderdeel van. Hiermee zijn de afgelopen jaren goede resultaten geboekt op het gebied van duizeligheid, loopfunctie, balans en activiteitenniveau.

Afspraak maken

Vul het online formulier in of Bel voor een intake gesprek

070 368 89 57

Maak een afspraak >